30 Aralık 2010 Perşembe

GAZETECİLİK BÖLÜMÜ

                             

                                
  

                           Bölüm hakkında genel kısa bilgi
Gazetecilik Bölümü lisans programının temel amacı; geleceğin gazetecileri olarak görülen öğrencileri, mesleki etik değerlere bağlı, toplumsal sorumluluk duygusuna sahip, basın ve ifade özgürlüklerinin savunucusu, toplumsal, ekonomik, kültürel ve siyasal sorunları analiz edebilme yeteneği ve bilgi birikimiyle donanmış bireyler olarak yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan müfredat programı; öğrencilere, haber toplama ve yazma süreci, röportaj, araştırma ve inceleme, araştırma gazeteciliği, gazete tasarımı, internet gazeteciliği ve radyo-televizyon gazeteciliği gibi çok çeşitli alanlarda uygulama yapma olanakları sunmaktadır.

Bölüm Olanakları
İletişim teknolojilerinde son yıllarda yaşanan hızlı gelişmeler, geleneksel gazetecilik anlayışıyla birlikte, uygulamalarını da değiştirmeye başlamıştır. Bu öngörü içerisinde bölümün ders programı sürekli güncellenmekte ve öğrencilerin gelecek ile ilgili beklentilerine uygun değişiklikler hızla uygulamaya sokulmaktadır. Örneğin; öğrencilere internet gazeteciliği ile masa-üstü yayıncılık gibi yeni teknolojiler kullanmayı gerektiren uzmanlıklar kazandırılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca, Gazetecilik Bölümü öğrencileri, özellikle mesleki derslerde edindikleri bilgileri, Fakülte’deki Barış için İletişim Araştırma Merkezi ile akademik araştırmalara ağırlık verildiği gibi, DAÜ-TV ile Bölümün uygulama gazetesi olan Gündem Gazetesi ve GündemNet internet gazetesinde uygulama olanağı bulmakta, söz konusu gazetelerin yayınlanmasını öğrenci asistanı” görevini üstlenerek profesyonel deneyim ve eğitimleri için maddi bir destek de kazanmaktadırlar.

Öğretim / Öğrenim
Gazetecilik Bölümü; medya kuruluşlarına, çağdaş düşünceli, gözlemci, sorumlu, “araştırmacı gazeteci” adayları yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Bu amaç doğrultusunda düzenlenen ders programı çerçevesinde, derslerde verilen kuramsal bilgilerin yanı sıra, uygulama ağırlıklı bir eğitim de verilmektedir. Üniversite bünyesinde kurulan Medya Merkezi, Gazetecilik Bölümü öğrencilerine, günümüzün gazetecilik anlayışının gerektirdiği esneklik ve bütünsellik ile birden fazla medyaya yönelik haber hazırlama deneyimi kazandırmaktadır. Böylelikle, öğrencilerin çalışmaları, Gündem ve GündemNet gazetelerinin yanı sıra, Radyo Doğu Akdeniz ve DAÜ TV’de de değerlendirilmektedir. Ayrıca, dünyanın çeşitli ülkelerinden  gelen öğrencilerle ve farklı akademik geleneklerden gelen öğretim elemanlarıyla çok-kültürlü bir akademik ortam sağlanmakta, burada verilen eğitim, habercilik gibi önemli ve etik sorumluluk gerektiren bir mesleğe hazırlanan öğrencilere, eğitimlerinin sonunda, farklı kültürleri tanıyarak dünyaya açık olma niteliğini kazanmış mezunlar olma ayrıcalığını sağlamaktadır.

Bölüm Aktiviteleri / Başarıları
Gazetecilik Bölümü’nü bitiren öğrenciler, yerel, ulusal ya da uluslararası alanda yayın yapan pek çok gazete ve dergide çalışabilecek niteliklerle  mezun olmaktadırlar. Ülkesindeki ve uluslararası alandaki gelişmeleri yakından izleyerek değerlendiren, araştırmacı nitelikli, gazetecilik mesleğinin öneminin getirdiği sorumlulukla habercilik ve yayıncılık yapan, bunları en yeni teknolojileri kullanarak okuruna ulaştırabilen mezunlarımız, mevcut gazetecilik anlayışıyla, haber içeriklerinin niteliğinin değişmesine katkıda bulunmaya aday gazeteciler olarak yetiştirilmektedir. Fakülte bünyesindeki fotoğrafçılık atölyesinde ve Denizaltı Araştırma Merkezi’nde fotoğrafçılık yetenekleri geliştirebilirler. Öğrencilerimiz, mezuniyet projesi olarak çıkardıkları ve bütünüyle kendi emeklerinin ürünü olan bir gazete ile edindikleri gazetecilik anlayışının bir örneğini sergilemeye özendirilmektedirler. Ayrıca, Bölümün düzenli olarak çıkarmış olduğu Gündem Gazetesi ve online olarak yayımlanan GündemNet internet gazetesinde çalışarak pratiklerini geliştirme olanağına sahiptirler.

Kariyer Olanakları ve Mezunlarımız
Gazetecilik Bölümü öğrencileri, kendi alanlarında uzman yerli ve yabancı öğretim elemanlarından aldıkları derslerle kendilerini geleceğe en iyi biçimde hazırlama olanağına sahiptirler. Dolayısıyla Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, yerel ve ulusal gazetelerde; haber muhabiri, spor muhabiri, foto muhabiri, fotoğraf  editörü, genel yayın yönetmeni, yazı işleri sorumlusu, haber müdürü, haber koordinatörü, yayın koordinatörü, magazin haberleri sorumlusu, spor, dış haberler ya da ekonomi sorumlusu gibi görevlerde çalışabilirler. Mezunlar ayrıca radyo ve televizyon kuruluşlarında haber yayın ve yönetim görevlerini üstlenebilir, gazetelerin temsilci bürolarında ve hızla gelişen internet gazeteciliği sektöründe de çalışabilirler.

Program hakkında genel bilgi
Dört yıllık eğitim, temelde üç ayak üzerine oturtulmuştur: Bir yandan gazetecilik alanında teorik ve pratik bilgiler verilirken öte yandan eleştiri yeteneklerini geliştirmek amacıyla kendilerine teorik iletişim dersleri veriliyor. Bir de öğrencilere, genel eğitim çizgisinde, üniversite seçmeli dersleri olanağı tanınmaktadır. Özellikle son iki yılda, iletişim ve gazetecilik derslerine ağırlık verilmektedir. Bu arada, fotoğrafçılık zorunlu ve su altı fotoğrafçılığı seçmeli ders olarak veriliyor. Teorik dersler yanı sıra öğrencinin pratik bilgilerini geliştirecek olanaklar sağlanır. Saygın gazetelerden birinde yapılması gereken 40 günlük staj zorunludur. Son dönemde, her öğrencinin altı sayfalık bir gazete hazırlaması beklenmektedir. Gazetedeki bütün unsurların öğrencinin kendisine ait olması gereken ürün, bir jüri önünde savunulur. Jüri üyeleri, halen gazetede çalışan iki gazeteci ve iki de fakülte hocası ve ders hocasından oluşturulmaktadır.

Ders Programı
Gazetecilik Bölümü İçin sabık Müfredat-2010
Gazetecilik Bölümü İçin Yenilenmiş Müfredat-2010


Bölüm Künyesi

Fakülte
İletişim  Fakültesi
Bölüm
Gazetecilik
Derece
Lisans– BA (Bachelor of Arts)
Süre
4 yıl
Eğitim Dili
İngilizce
Yüksek lisans olanakları
Master ve Ph.D.
Tel
+ 90 392 630 2006
Fax
+ 90 392 365 0743
E – posta
jour@emu.edu.tr Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Web
http://fcms.emu.edu.tr
Başvuru
TC vatandaşı öğrenciler ÖSYM tarafından yerleştirilmektedirler.
Türkiye İrtibat, Tanıtım ve Kayıt Büroları
Daha fazla bilgi ve kayıt işlemleriniz için Türkiye İrtibat, Tanıtım ve Kayıt Bürolarımıza başvurabilirsiniz.


Soyadı alfabetiğine göre öğretim elemanı listesi

Dr. Bekir Azgın (Bölüm Başkanı)
Dr. Hanife Aliefendioğlu
Dr. Levent Kavas
Dr. Nurten Kara
http://fcms.emu.edu.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=57%3Ajournalism-ba&catid=40%3Ajournalism&Itemid=55&lang=tr

RADYO, TELEVİZYON VE SİNEMA BÖLÜMÜ

Bölüm hakkında genel kısa bilgi
Yeni iletişim teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte radyo, televizyon, film ve internet alanları şimdiye dek görülmemiş şekilde birbirlerine karışıp aynı potada eridiler. Bu da iletişimcilerden, hem medya sanatlarına ilişkin teknik beceriler anlamında, hem de küresel bilgiye dair toplumsal sorumluk anlamında beklentilerin artmasına sebep oluyor. Bu tespitlerden yola çıkan Doğu Akdeniz Üniversitesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü’nün müfredatı, medya teknolojilerini yaratıcı bir ustalıkla kullanabilen ve aynı zamanda düşünsel ve sorgulayıcı bakış açısını toplumsal ve etik bir sorumlukla taşıyabilecek medya profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bölüm Olanakları
Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü, sahip olduğu radyo ve televizyon stüdyoları ile öğrencilerine geniş yapım ve yayın imkanları sunmaktadır. Bunlardan FM 106.5 Mhz. üzerinden yayın yapan Radyo Doğu Akdeniz ve yayında olan DAÜ-TV, öğrencilerin yapım ve yayın çalışmalarının her aşamasına ilişkin pratik bilgi ve deneyime sahip olmalarını sağlamaktadır.. Fakülte bünyesinde oluşturulan Medya Merkezi’nde de çalışabilen öğrenciler, belgesel ve haber başta olmak üzere farklı medya türlerinin özelliklerine uygun formatlarda içerikler üretebilmektedirler. Ayrıca Bölüm, Sualtı Fotoğraf ve Video Araştırma Merkezi ile de öğrencilerin temel dalış eğitiminden sonra, sualtı görüntüleme tekniklerini başarıyla kullanabilmelerine olanak tanımaktadır.

Öğretim / Öğrenim
Doğu Akdeniz Üniversitesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, edindikleri iletişim ve medya sanatlarına yönelik eleştirel ve yaratıcı bilgiyle dünyaya açıklık anlamında önemli bir ayrıcalık kazanmaktadırlar. Bu geniş bakış açısıyla sosyal ve kültürel ufuklarını birleştirebilen öğrencilerimiz, bunu hayata geçirdikleri proje ve programlarının yapım ve üretim aşamalarında kullanabilmektedirler. Radyo-Televizyon ve Sinema öğrencileri, video ve fotoğraf projeleriyle, uluslararası düzeyde yarışmalara, konferanslara ve festivallere katılarak yaptıkları çalışmaları sergileme ve ödül kazanma imkanı bulmaktadırlar. Bugüne kadar Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması, Uluslararası İstanbul 1001 Belgesel Film Festivali, Rastgele Uluslararası Balıkçı ve Deniz Belgeselleri Festivali, Altın Safran Belgesel Film Festivali, Kemer Uluslararsı Sualtı Günleri ve Ivy Film Festivali’ne katılan pek çok yapım, uluslararası platformda gerçekleştirilen yarışmalarda ödül almış ve uluslararası festivallerde gösterim hakkı elde etmiştir.

Bölüm Aktiviteleri/ Başarıları
Radyo-Televizyon ve Sinema öğrencileri, video ve fotoğraf projeleriyle, uluslararası düzeyde yarışmalara, konferanslara ve festivallere katılarak yaptıkları çalışmaları sergileme ve ödül kazanma imkanı bulmaktadırlar. Bugüne kadar Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması, Uluslararası İstanbul 1001 Belgesel Film Festivali, Rastgele Uluslararası Balıkçı ve Deniz Belgeselleri Festivali, Altın Safran Belgesel Film Festivali, Kemer Uluslararsı Sualtı Günleri ve Ivy Film Festivali’ne katılan pek çok yapım, uluslararası platformda gerçekleştirilen yarışmalarda ödül almış ve uluslararası festivallerde gösterim hakkı elde etmiştir.

Kariyer Olanakları ve Mezunlar
Radyo-TV ve Sinema Bölümü mezunu, öncelikle öğrenmeyi sürdürmeyi bilen biri olacaktır. Amaç ister Televizyon ya da Film endüstrisinde, isterse de bağımsız bir radyo ya da video belgesel üretiminde kariyer yapmak olsun, günümüz dünyasındaki sürekli ve hızlı değişim, hayat boyu öğrenme kapasitesini ve sürekli değişmekte olan dinamik dünyaya eleştirellikle bakma becerisini gerektirmektedir. Bölüm mezunlarımız, medya endüstrilerinde edinecekleri kariyer için gerekli pratik, profesyonel ve teorik bilgi yanında, medya alanındaki hızlı değişimlere ayak uydurabilecek şekilde yetiştirilmektedirler. Radyo-TV ve Sinema Bölümü’nün dört yıllık programı öğrencilere, yapım sürecinin her aşamasında yer alma ve eleştirel/yaratıcı fikirlerini üretime dönüştürerek medya üretim sürecini daha iyi anlamaları imkanı vermektedir. Böylelikle öğrencilerimiz; kendilerine sunulan teknik imkanlarla kazandıkları radyo-televizyon yayıncılığı deneyimi sayesinde, yapım ve yönetimin artık iç içe geçmiş olan süreçlerini bilen yaratıcı iletişimciler olarak sektöre girmektedirler. Eğitimleri süresince edindikleri araştırmacı ve eleştirel düşünce yapısı, onlara profesyonel, toplumsal/etik ve yasal sorumlulukların hem çalışma alanlarında hem de toplumda önemli olduğu bilincini kazandırmakta; İngilizce odaklı eğitim sayesinde de çokkültürlü profesyonel ve akademik ortamlarda kariyer yapabilmelerine olanak sağlamaktadır.

Program hakkında genel bilgi
Bölümdeki eğitim, sosyal bilimlerde genel kuramsal bilgilerle, iletişim çalışmaları ve medya pratiklerini bir araya getirmektedir.  İlk yıllardaki formasyon dersleri, öğrencilere orta ve ileri düzeyde medya pratikleri için gerekli olan yaratıcı ve düşünsel temeli kazandırmayı amaçlamaktadır. Üçüncü yıl, ileri düzeyde medya pratikleri ile etik, estetik, profesyonel ögeleri dikkate alan medya çalışmaları dersleri için gerekli olan orta seviyede medya pratikleri ve becerileri üzerinde odaklanmaktadır. Dördüncü yıl, düşünsel aşamadan kurgu ve sunum aşamasına kadar öğrencilerin bireysel yaratıclıklarını ortaya koyabilecekleri bağımsız projeler üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Müfredat

Birinci Yıl
Güz                                                  Kredi Bahar                                              Kredi
İletişim Çalışmalarına Giriş             3
Üniversite Seçmeli                           3
Bilgisayara Giriş                              3
İngilizce İletişim -I                          3
Yabancılar için Türkçe İletişim       2
Üniversite Seçmeli                          3
Toplam                                           15/17

Medya Okuryazarlığı                       3
İletişim Sosyolojisi                           3
Üniversite Seçmeli                            3
İngilizce İletişim -II                          3
Üniversite Seçmeli                            3
Toplam                                             15

İkinci Yıl
Güz                                                   Kredi Bahar                                                     Kredi
Film ve Video Yapımına Giriş           3
İletişim Tarihi                                     3
Senaryo Yazımı                                  3
Üniversite Seçmeli                             3
Medya Estetiği                                   3
Toplam                                              15

İletişim Kuramları                                    3
Radyo Yapımcılığının Temelleri              3
Film Çalışmalarında Temel Kavramlar    3
Video Kurguya Giriş                                3
İletişim Araştırmaları                               3
Toplam                                                     15

Üçüncü Yıl
Güz                                               Kredi Bahar                                             Kredi
Radyo Yapım Teknikleri               3
Üniversite Seçmeli                         3
Sinema Tarihi                                 3
Seçmeli Bölüm Dersi                     3
Seçmeli Bölüm Dersi                     3
Toplam                                           15
Kültürel Çalışmalar                         3
Radyo ve Televizyonu Anlamak     3
Siyasal İletişim                                3
Seçmeli Bölüm Dersi                      3
Seçmeli Bölüm Dersi                      3
Toplam                                            15

Dördüncü Yıl
Güz                                                Kredi Bahar                                           Kredi
Medya Etiği                                    3
Bitirme Projesi I                             3
Radyo-Televizyon Haberciliği       3
Seçmeli Bölüm Dersi                     3
Seçmeli Bölüm Dersi                     3
Staj                                                 0
Toplam                                           15
Yeni İletişim Paradigmaları           3
Bitirme Projesi II                            3
Radyoda Canlı Yayın Yönetimi     3
Seçmeli Bölüm Dersi                     3
Seçmeli Bölüm Dersi                     3
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi   2
Toplam                                         15/17




Bölüm Künyesi

Fakülte İletişim Fakültesi
Bölüm Radyo, Televizyon ve Sinema
Derece Lisans– BA (Bachelor of Art)
Süre 4 yıl
Eğitim Dili İngilizce
Yüksek lisans olanakları Master ve PhD
Tel + 90 392 630 2006
Fax + 90 392 365 0743
E – posta rtvf@emu.edu.tr Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Web http://fcms.emu.edu.tr
Başvuru TC vatandaşı öğrenciler ÖSYM tarafından yerleştirilmektedirler.
Türkiye İrtibat, Tanıtım ve Kayıt Büroları
Daha fazla bilgi ve kayıt işlemleriniz için Türkiye İrtibat, Tanıtım ve Kayıt Bürolarımıza başvurabilirsiniz.

Soyadı alfabetiğine göre öğretim elemanı listesi
Dr. Bekir Azgın (Bölüm Başkanı)
Dr. Melek Atabey
Dr. Mashoed Bailie
Dr. Pembe Behçetoğulları
Inst. Reşit Biroğul
Sen. Inst. Atiye Çırakoğlu
Sen. Inst. Denis Derleyen
Sen. Inst. Ahmet Goran
Sen. Inst. Altuğ Işığan
Sen. Inst. Ozan Konrot
Dr. Bahire Özad
http://fcms.emu.edu.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=55%3Aradio-tv-and-film&catid=39%3Aradio-tv-and-film&Itemid=54&lang=tr

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü

Bölüm hakkında genel kısa bilgi
Doğu Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, etik sorumluluğunun bilincinde olan, yaratıcı, son teknolojik gelişmeleri takip eden, yönetimsel becerilere sahip ve bu becerilerini de aldığı kuramsal bilgilerle birleştirerek günümüzün globalleşen dünyasında sektörün değişen ihtiyaçlarını karşılayabilecek mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bölüm Olanakları
Bölüm bünyesinde oluşturulan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Proje Merkezi sayesinde bütünleşik pazarlama iletişimi, reklam, halkla ilişkiler ve pazarlama odaklı halkla ilişkiler kampanyalarının bütün aşamalarını gerçekleştirme olanağı bulmakta, kendilerini ayrıcalıklı kılacak profesyonel deneyim ve özgüvenle mezun olmaktadırlar. Bölüm öğrencilerinin gerçekleştirdikleri projeler, ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen çeşitli yarışmalara katılma hakkını elde etmekte, buralardan ödüllerle dönmektedirler.

Öğretim / Öğrenim
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü; öğrencilerine sağlam bir kuramsal temel vermenin yanı sıra, ürettikleri halkla ilişkiler ve reklam projeleriyle öğrendiklerini uygulamaya koyma şansını da vermekte ve böylece yaratıcı metin yazarlığı, masaüstü yayıncılık, bilgisayarda grafik tasarımı, pazar araştırması, müşteri temsilciliği, kamuoyu oluşturma, siyasal kampanya tasarlama, pazarlama odaklı halkla ilişkiler kampanyası tasarlama gibi alanın temel çalışma alanlarını bizzat uygulayarak öğrenme olanağı sunmaktadır. Ayrıca öğrenciler, Fakülte’nin diğer bölümlerinden aldıkları seçimlik dersler aracılığıyla iletişim alanının gerektirdiği çok yönlü beceri ve bakış açısını da kazanmaktadırlar. Bütün bunlara ek olarak, öğrencilerimizin gerçekleştirdikleri projeler ile katıldıkları yarışmalar, iş bulma konusunda  mezunlarımızı ayrıcalıklı kılan bir çalışma dosyası oluşturmaktadır.

Bölüm Aktiviteleri / Başarıları
Proje Merkezindeki aktiviteleri, düzenli olarak alanında başarılı konukların bölüme gelmeleri ve akademik personelin bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeylerdeki konferanslara katılmaları şeklinde özetlenebilir. Akademik personel uluslararası düzeydeki konferanslara katılmak ve akademik yayınlar yapmak suretiyle bölüm ile dışta bulunan kurumlar arasında ilişki kurmayı hedeflemekte ve dünya çapında meydana gelen gelişmeleri takip etmektedir. Alanında başarılı işlere imza atmış saygı değer konukların katılımıyla bölüm ve diğer kuruluşlar arasındaki ilişkilerin düzenli hale getirilmesi hedeflenmektedir. Her yıl düzenli olarak yapılan dönem sonu proje sunum günlerinde de önemli konukları misafir eden bölümümüz aynı zamanda ECREA gibi uluslararası kuruluşun da üyesi olarak dünya çapındaki gelişmeleri takip etmekte ve öğrencilerine yansıtmaktadır.

Kariyer Olanakları ve Mezunlar
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun olan öğrenciler özel şirketlerin halkla ilişkiler ve reklam departmanlarında, tanıtım ofislerinde, sivil toplum örgütlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışabildikleri gibi, iletişim danışmanı olarak da görev yapabilmektedirler. Bölümden mezun olan öğrenciler, gazete, radyo, televizyon ve dergi gibi farklı medya kuruluşlarının tanıtım birimlerinde de çalışabiliyorlar. Ayrıca halkla ilişkiler ve reklam ajanslarında da iş olanağı bularak; strateji oluşturma, yaratıcılık, grafik tasarım, pazar araştırması, medya planlama, müşteri ilişkileri gibi değişik departmanlarda görevler üstlenebilmektedirler.

Program Yapısı:
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencilerinin kendilerine sunulan ders programları arasından hedefleri doğrultusunda bir seçim yaparak, Halkla İlişkiler ve ya Reklamcılık alanlarının herhangi birinde uzmanlaşmalarının sağlanması hedeflenmektedir. Öğrenci beşinci akademik dönemin başlangıcında farklı program paketlerinden kendisine uygun olanı seçmesi ve bu seçim doğrultusunda bir bitirme projesi sunması gerekmektedir.

Müfredat:

Birinci Yıl
Güz Bahar
COMM103 Medya Okuryazarlığı
COMM122 İletişim Sosyolojisi
COMP101 Bilgisayar Okuryazarlığı
ENGL191 İletişim için İngilizce I
PRAD111 Fakülte Seçmeli Dersi
TURK100/199 Türkçe
COMM101 İletişim Araştırmalarına Giriş
XXXXXX  Üniveriste Seçmeli Dersi
XXXXXX  Üniversite Seçmeli –Fiziki/Doğal
Bilimler
ENGL192  İletişim için İngilizce II
PRAD112  Fakülte Seçmeli Dersi

İkinci Yıl
Güz Bahar
COMM205 Kitle İletişimi Teorileri
PRAD205   Halkla İlşkilere Giriş
PRAD299   Reklamcılığa Giriş                                   PRAD201   Pazarlamaya Giriş
PRAD233   Bölüm seçmeli Dersi
PRAD202 Bütünleşik Pazarlama İletişimi
PRAD206 Etki ve İkna Yaklaşımları
ECON222 Ekonomi
COMM236Halkla İlişkiler ve Reklamcılık için Sosyal
Psikoloji
RTVF251 TV Yapımcılığının Temelleri

Üçüncü Yıl
Güz Bahar
COMM301 Kültürel Çalışmalar
PRAD301   Halkla İlişkiler ve Reklamcılıkta
İkna Edici Yazım Teknikleri XXXXXX Üniversite Seçmeli Dersi
XXXXXX Üniversite Seçmeli Dersi
PRADXX Bölüm Seçmeli Dersi


PRAD302 Bütünleşik Pazarlama İletişiminde
Araştırma Yöntemleri
PRAD304 Halkla İlişkiler ve Toplum
PRAD306 Halkla İlişkiler ve Reklamcılıkta Yasal ve Etik
Konular
PRADXX Bölüm Seçmeli Dersi
PRADXX Bölüm Seçmeli Dersi



Dördüncü Yıl
Güz Bahar
COMM404 Yeni İletişim Paradigmaları
PRAD401   Reklamcılık ve Toplum
PRAD403   Halkla İlişkiler ve Reklamcılıkta
Yeni İletişim Teknolojileri
PRADXX    Bölüm Seçmeli Dersi
PRADXX    Bölüm Seçmeli Dersi

PRAD402 Halkla İlişkiler ve Reklamcılıkta
Sunum Becerileri
PRAD404  Bitirme Projesi
PRADXX  Bölüm Seçmeli
PRADXX  Bölüm Seçmeli
HIST200/299 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

Bölüm Künyesi

Fakülte İletişim Fakültesi
Bölüm Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
Derece Lisans
Süre 4 yıl
Eğitim Dili İngilizce
Yüksek Lisans Olanakları Yüksek Lisans ve Doktora Programları
Tel (+90 392) 630 2006 / 630 2352 / 630 1546
Fax (+90 392) 365 0743
E-posta prad@emu.edu.tr Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Web http: //www.fcms.emu.edu.tr
Başvuru TC vatandaşı öğrenciler programa ÖSYM tarafından yerleştirilmektedirler.


Akademik Personel


Dr. Baruck Opiyo (Bölüm Başkanı)
Dr. Tuğrul İlter (Dekan)
Dr. Zerrin Oral Kavas
Dr. Ülfet Kutoğlu
Öğretim Görevlisi Agah Gümüş
Öğretim Görevlisi Umut Ayman
http://fcms.emu.edu.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=56%3Apublic-relation-and-advertising-ba&catid=41%3Apublic-relations-and-advertising&Itemid=56&lang=tr