3 Ocak 2011 Pazartesi

DAÜ lü iletişimciler ‘Kariyer Kahvesi’nde buluştu

   
Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu İletişim Kulübü, akademik yıl boyunca planladığı etkinliklerini gerçekleştirmeye başladı. Öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin ilki DAÜ İletişim Fakültesi Yeşil Salon’da geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı. “Forum PR” adını taşıyan etkinliğin ilk konuğu olan İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Anıl Kemal Kaya, Bütünleşik Pazarlama İletişimi hakkında bilgiler verdi. Kaya konuşmasında bütünleşik pazarlama iletişiminin unsurları arasında yer alan kampanya, pazar bölümleme, hedef kitle ve medya uygulamaları üzerinde durdu. Etkileşimci bir ortamda gerçekleşen eğitim öğrencilerin beğenisini kazandı. İletişim Kulübü’nün organize ettiği Kariyer Kahve isimli etkinlik Pazar günü gerçekleştirildi. Gloria Jeans’de yapılan etkinliğin konuğu olan Mika Kariyer Danışmanı Cemal Kılıç, öğrencilerle iş dünyası, mezuniyet sonrası kariyer fırsatları ve girişimcilik konularında sohbet etti, birikim ve deneyimlerini paylaştı. Sıcak bir ortamda gerçekleşen sohbette öğrenciler, mezun olduklarında kendilerini bekleyen koşullar hakkında şimdiden bilgi sahibi olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirttiler.
http://www.starkibris.net/index.asp?haberID=78964 

Kıbrıs Toplum Medya Merkezi Temsilcileri DAÜ İletişim’de



Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi'nde düzenlenen panelde Kıbrıs Toplum Medya Merkezi'nin (CCMC) çalışmaları anlatıldı. Gazetecilik, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Bekir Azgın'ın yönettiği panel Yeşil Salon'da gerçekleştirildi. Panelde ilk konuşmayı yapan CCMC temsilcisi Beran Djemal, 2009 yılında kurulan Medya Merkezi'nin vizyonu, gerçekleştirdiği projeler ve Merkez'in geleceği üzerinde durdu. CCMC proje koordinatörü Michalis Simopoulos da Kıbrıs'ta ortak medya çalışmalarının potansiyeli üzerinde durdu.

Beran Djemal konuşmasında, CCMC’nin daha etkin ve verimli bir medya ortamı oluşturulması için Aralık 2009’da kurulduğunu; alternatif bir haber ve yayıncılık anlayışını geliştirmek için çalıştığını; merkezin, sesini duyurmakta zorlanan sivil toplum örgütlerine yardımcı olmak amacıyla projeler geliştirdiğini belirtti. Merkez’in Ara Bölge’de yer alan ofisinin  ortaklar ve üyeler başta olmak üzere herkese açık olduğunu ve stüdyolarının ve teknik olanaklarının ortak kullanım ve eğitim için hazır olduğunu aktardı. Toplam 25 sivil toplum örgütü ve 5 BM proje ortağı ile çalıştıklarını aktaran Djemal, temel insan haklarına saygılı ve ayrımcılığa karşı olan her kişi ve kuruluşla birlikte çalışmak gibi temel bir ilkelerinin olduğunu belirtti. Bugüne dek Kıbrıs’ın kuzeyinde ve güneyinde çok çeşitli medya içerikleri ürettiklerini anlatan Djemal, videolar, kısa belgeseller, sosyal paylaşım ağlarıyla Kıbrıs’lılara ulaştıklarını dile getirdi. Merkezin yaptığı atölye ve eğitim çalışmalarından da söz eden Djemal, temel fotoğrafçılık, stratejik iletişim, medyada kriz yönetimi ve gerilla medya taktikleri gibi konulara yer verdiklerini aktardı.

Michalis Simopoulos ise “Medyada İşbirliği İnisiyatifi: Kıbrıs’ta Medya İşbirliği Potansiyeli” başlıklı konuşmasında medya ile Kıbrıs’ta yaşayan toplumlar arasında yeni bir ilişki kurmak istediklerini; şu ana dek 40 medya temsilcisi ile görüşerek işbirliği olanaklarını araştırdıklarını belirtti. Kıbrıs’ta medyada işbirliği açısından dilin önemli bir engel olduğunu söyleyen Simopoulos, daha önce benzer çalışmalar yürüten Cyprus Media Net, Cyprus Dialogue, Talk of the Island, Young Jounalists Programme, New Media Landscape gibi projelerin birikimlerinden yararlandıklarını dile getirdi.

Kıbrıslı Türk ve Rum medyaları arasında sadece dil farklılığı bulunmadığını, söylem ve terminoloji konusunda da farklılıklar olduğunu belirten konuşmacılar, medya içeriklerinin paylaşılabilmesi için yeni bir etik anlayışın benimsenmesinin gerekli olduğunu, yapılacak işbirliğinin toplumlar arasındaki güveni artıracağını belirttiler.

DAÜ İletişim Fakültesi’nin başarılı öğrencileri sertifikalarını aldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesinde düzenlenen sertifika töreninde bir önceki dönemde akademik başarı sağlayarak şeref ve yüksek şeref sertifikası almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları verildi. Sertifika töreninin açılışında bir konuşma yapan DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, DAÜ İletişim Fakültesi’nin Kıbrıs’ın en iyi iletişim fakültesi olduğunu; Kıbrıs, Türkiye, İran, Azerbaycan, Nijerya, Filistin, Ürdün, İsrail, Almanya, Saudi Arabistan, Pakistan, Rusya, Cezayir ve Lübnan’dan öğrecileriyle gerçek anlamda uluslararası ve kültürlerarası bir fakülte haline geldiğini söyledi. Ünlü yönetmen Derviş Zaim ile Avrupa Gazeteciler Federasyonu başkan yardımcısı gazeteci Doğan Tılıç’ın bahar döneminde ders vermeye geleceğini müjdeleyen İrvan, öğrencilere her bakımdan en iyi olanakları sunmaya çalıştıklarını belirtti.

                Törende gazetecilik öğrencileri adına Arzu Gizem Özpay, Radyo-TV ve Sinema öğrencileri adına Sholeh Zahraei, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri adına David Mathias ve Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı öğrencileri adına da Feridun Katlan birer konuşma yaparak fakültenin hem kişisel hem de mesleki gelişimlerine yaptığı katkıyı vurguladılar ve hocalarına teşekkür ettiler.
Törende gazetecilik bölümünden 14, radyo-televizyon ve sinema bölümünden 36, halkla ilişkiler ve reklamcılık bölümünden 71, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı bölümünden 21 öğrenciye şeref ve yüksek şeref sertifikaları verildi.
Yılbaşı partisi
Sertifika töreninin ardından başlayan yılbaşı partisinde iletişim öğrencileri ve öğretim üyeleri, öğrencilerden oluşan müzik gruplarının canlı performansları ve dans gösterileri eşliğinde doyasıya eğlendiler ve dönemin yorgunluğunu attılar.
http://www2.haberler.com/dau-de-iletisimcilere-odul-2436058-haberi/

İLETİŞİM DE İNSAN HAKLARI

DAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden verilen bilgiye göre İletişim Fakültesi Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi tarafından organize edilen konferansta ilk olarak Güney Kıbrıs’ta insan ticaretini konu alan bir kısa film gösterildi. Ardından Ceren Göynüklü, insan hakları konusunda bir konuşma yaptı. İnsan hakları, tanımı ve bununla ilgili evrensel sözleşmeler hakkında bilgiler veren Göynüklü, Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan insan hakları ihlallerinin başında insan ticaretinin geldiğini söyledi. Ceren Göynüklü, bu konuda mevcut yasal mevzuatın yeterli olmadığını belirtti.
Göynüklü, Kuzey Kıbrıs’ta  ayrıca mülteciler, göçmenler, kadınlar ve toplumsal cinsiyete dayalı ihlaller ile çocuk hakları ihlalleri de olduğunu, bu sorunların çözümünde İnsan Hakları Vakfı olarak katkı koymaya çalıştıklarını söyledi.
24 DİLDE İNSAN HAKLARI BİLDİRGESİ
DAÜ İletişim Fakültesi’nde İnsan Hakları günü kapsamında İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 24 dildeki kopyaları sergilendi.  Ayrıca, Birleşmiş Milletler’in Viyana’daki uluslararası sergisinde yer alan 20 karikatüre de yer verildi. Etkinlik kapsamında öğrencilere, hak ihali olduğunu düşündükleri konulara ve sorunlara ilişkin “Yeni Haklar Yaz” köşesi  de oluşturuldu. Sergiyi ve etkinlikleri organize eden öğretim üyesi Doç. Dr. Hanife Aliefendioğlu, bildirge için DAÜ’de öğrenim gören öğrencilerin ulusal ve yerel dillerini seçtiklerini ve amaçlarının İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi konusunda bilgilendirme yapmak ve farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.
http://www.haberhavadis.com/ic-haberler/daude-insan-haklari-konferansi.htm
THE INSTRUCOTRS OFPUBLICRELATIONANDADVERTISING OF EMU
   ın the faculty there are too much ınstructors  they are :
Dr. Baruck Opiyo (Bölüm Başkanı)
Dr. Tuğrul İlter (Dekan)
Dr. Zerrin Oral Kavas
Dr. Ülfet Kutoğlu
Öğretim Görevlisi Agah Gümüş
Öğretim Görevlisi Umut Ayman

TUĞRUL İLTER TugrulIlter2
Tuğrul İlter has taught at Middle East Technical University in Ankara, University of Oregon in Eugene, and Wayne State University in Detroit. Since 1999 he has been teaching in the Faculty of Communication and Media Studies at Eastern Mediterranean University, and served as, so far, the only elected Dean from December 2008 to July 2010. His multi-cultural background is reflected in his research interests which include cross-cultural as well as global relations and the communication networks that enable such relations. Thinking globally and acting locally, he contributes to the efforts for a peaceful solution to the “Cyprus problem,” yearning for a democratic and multicultural Cyprus free from custodian dictation of her fate. He is an avid climber and wilderness sports enthusiast, climbing, scuba diving, bicycling, trekking, rafting, paragliding, and skiing (nordic style) whenever he gets the chance. He often becomes suspicious, especially while eating out, that he is the only vegan in North Cyprus.
  ZERRİN ORAL
Zerrin Oral Kavas earned her BS in Sociology (1985), MS (1988) and PhD (1996) in philosophy, all at the Middle East Technical University. She worked as teaching and research assistant from 1985 onwards in the Philosophy Department of the same university. After 1996 she also taught at Gazi University and Başkent University. In 1997 she visited Katholieke Universiteit Leuven (Belgium) for postdoctoral studies at the Institute of Philosophy. In 1998 she was appointed as assistant professor at Başkent University, Department of Political Science and International Relations. She taught at Başkent University until fall 2002, when she joined the Eastern Mediterranean University, Faculty of Communication and Media Studies. In addition to her academic studies, Oral Kavas has worked in the field of classical Turkish music. She has participated in numerous concerts both as a soloist and choir member of the METU TMT society, TEK Choir, Ankara Polyphonic Youth Choir and Famagusta Municipality Choir.

ÜLFET KUTOĞLU
Ülfet Kutoğlu graduated from the department of English Language and Literature at Eastern Mediterranean University in 1993. Obtaining the first rank in the Faculty, she was awarded a scholarship to study Masters Degree in the English Language and Visual Arts Education of Sussex University.
Dr. Kutoğlu started teaching at Eastern Mediterranean University  as an English Language instructor in the Service English Unit  from 1994 until 2000.  During this period, she taught academic and technical English in various Faculties and Schools.
She completed her PhD. in Marmara University in the field of Communication Sciences in 2002. Currently, she is working at the Faculty of Communication and Media Studies in the Public Relations and Advertising Department of Eastern Mediterranean University.
Besides offering more than 24 different courses, Dr. Kutoğlu was also appointed to administrative duties such as Rector’s Coordinator of Student Affairs, Chair of Student Social Support Fund and an Administrative Committee Member for the Quality  Assurance Council of EMU (2008-2009 Academic Year). Moreover, she also took part in the exam office as an exam coordinator responsible for the invigilation duties.
Being an executive board member in EMU Continuing Education Center, she offers seminars to the public and private organizations in the fields of public relations, interpersonal communication and organizational culture.




http://fcms.emu.edu.tr/index.php

EMU Communication Faculty Hosted a Conference on Human Rights

02 Ocak 2011 Pazar, 00:56 tarihinde Fcms Emu tarafından eklendi
Within the framework of 10 December International Human Rights Day, Ceren Göynüklü, Human Rights Association representative, provided general information on the development of the concept of human rights and the intrusion of human rights in North Cyprus at a conference in EMU Faculty of Communication Green Hall.
A short film on human trafficking at South Cyprus was shown at the beginning of the conference which was organsied by the Center of Research and Communication for Peace.  Following the film, Ceren Göynüklü delivered a speech on the human rights. Göynüklü said that the concept of human rights was first mentioned in Magna Carta in 1215. However, this concept was not considered seriously until the 20th century.  Göynüklü added that the Universal Declaration of Human Rights is the most important document ever.
Göynüklü also stated that human trafficking in North Cyprus is among the most serious intrusions of human rights and added that the existing legal regulations are not enough to solve the problem. Göynüklü also said that intrusions regarding refugees, immigrants, women and social gender  in TRNC are amongst the human rights problems in North Cyprus. Göynüklü put forth that as the Association of Human Rights, they are trying to contribute to the solution of these problems.






Declaration of Human Rights in 24 Languages
Within the framework of the International Human Rights Day, the International Declaration of Human Rights in  24 different languages was exhibited in EMU Communication Faculty.
The exhibition also featured 20 caricatures which were exhibited during the international exhibition of United Nations in Vienna. Within the framework of the activity, the students were invited to write ‘New Rights’. Assoc. Prof. Dr. Hanife Aliefendioğlu, who organised the exhibition and activities, said that they chose the national and local languages of the students studying in EMU and that their aim is to raise awareness in the declaration of human rights.

 http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Ffcms.emu.edu.tr%2Findex.php%3Foption%3Dcom_content%26view%3Darticle%26id%3D132%253Aemu-communication-faculty-hosted-a-conference-on-human-rights%26catid%3D1%253Alatest-news%26lang%3Den&h=a252b

DAÜ İletişim’de Halkla İlişkilerde Etik Sorunlar

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Kulübü’nün organize ettiği seminerde halkla ilişkilerde etik sorunlar irdelendi. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer İletişim Fakültesi Yeşil Salon’da yapıldı.

27 Aralık 2010 Pazartesi 15:01

Prof. Dr. Süleyman İrvan, halkla ilişkiler mesleğinin toplumda saygınlık kazanabilmesinin ancak meslek etiği ilkelerine sahip çıkılmasıyla mümkün olacağını söyledi. Konuşmasında halkla ilişkilerin tarihsel gelişimine değinen İrvan, halkla ilişkilercilerin iki yönlü simetrik iletişim modelini benimsemeleri gerektiğini, çünkü bu modelin halkla ilişkileri etik bir zemine oturtmaya çalıştığını savundu. Halkla ilişkiler mesleğinin yaşadığı etik sorunlardan da söz eden Süleyman İrvan, haber için rüşvet vermek, reklam karşılığı haber yaptırmak, gündemi değiştirerek dikkatleri başka yönlere çekmek, gazetecilere pahalı hediyeler vermek, etik açıdan sorunlu müşterilerle çalışmak, yeşilyıkama adı verilen çevreciymiş gibi görünen kampanyalarla müşterileri aldatmak, ikinci iş yaparak çıkar çatışmalarına yol açmak gibi sorunlar üzerinde durdu. Konuşmasında halkla ilişkiler meslek örgütleri tarafından kabul edilen etik ilkelere de değinen İrvan, bu ilkelere sahip çıkılmasının mesleğin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirtti.
Söyleşinin ardından Wag the Dog (Başkanın Adamları) isimli film gösterildi. Filmde, bir halkla ilişkiler uzmanının, seçim öncesinde devlet başkanının karıştığı bir taciz skandalını örtbas etmek için medyayı nasıl manipüle ettiği ve gündemi nasıl saptırdığı anlatılıyor.
http://www.haberhavadis.com/ic-haberler/dau-iletisimde-halkla-iliskilerde-etik-sorunlar.htm

1 Ocak 2011 Cumartesi

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı (BA & MA)


Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
Bölümün Amacı
İletişim teknolojilerinin gelişmesi ve bilgisayar bilimleri ile iletişim alanının kesişmesi, çoklu ortamların gelişmesini hızlandırmış, sonucunda çoklu ortamlar iletişim disiplini içinde, farklı bir alan olarak ortaya çıkmışlardır. Birçok iletişim biçiminin bir araya getirildiği bu alanın ürünleri; web sayfaları, etkileşimli CD ve DVD’ler, üç boyutlu sanal dünyalar başta olmak üzere pek çok şekilde günlük yaşamın içine girmiş durumdadır. Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü bu kapsamda, iletişimin yanı sıra sanat disiplinine de hakim, bilgisayar temelli iletişim teknolojilerini en iyi biçimde kullanan, ses ve görüntü çerçevesinde video, fotoğraf, ses, yazı, grafik, 2 ve 3 boyutlu tasarım ve animasyon ile etkileşim tasarımına hakim ve bunları bir potada eriterek ileti tasarlamaya çalışan öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölüm, sanat disiplininden destek alan uygulamaya yönelik çalışmalarla öğrenciyi tasarım ve üretim yönünden geliştirmeyi amaçlarken bir yandan da öğrencinin iletiye, araçlara ve ortama daha eleştirel bir gözle bakabilmesi için ortam ve ürününün sanatsal, kültürel ve toplumsal çevre içindeki konumunu da irdelemesini sağlamaya çalışmaktadır.
Bölüm Olanakları:
Bölüm, temel tasarım eğitimi için tasarlanmış atölyeleri ve çoklu ortam ve grafik tasarımı için yapılandırılmış bilgisayar laboratuvarları başta olmak üzere, animasyon/video tasarımı laboratuvarları ve profesyonel fotoğraf stüdyoları ile donatılmıştır. Bu imkanları ile Fakültenin diğer bölümlerine bu alanda destek vermekte ve Fakülte bünyesindeki televizyon stüdyoları, ses stüdyoları ve video olanaklarını da kullanabilmektedir. Ayrıca Bölüm, bir yandan web, çoklu ortam, grafik, ses, animasyon, iki ve üç boyutlu tasarım, etkileşim tasarımı, fotoğraf, film ve video için gerekli altyapıyı oluştururken, diğer yandan da Fakülte bünyesinde gerçekleştirilen radyo, televizyon, film, reklamcılık, halkla ilişkiler ve gazetecilik uygulamaları için gerekli etkileşimi sağlayarak, öğrencileri iletişimin disiplinler-arası yapısıyla tanıştırmayı  amaçlamaktadır.

Eğitimde Farklılık
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Bölümü; adına uygun olarak, sanatsal ve teknik eğitim/yaratım kaygılarını,iletişim alanının disiplinler-arası olma niteliğinin sağladığı avantajla bir araya getirmek iddiasını taşımaktadır. Öğrenciler, Fakülte bünyesinde yer alan diğer programların temel (kuramsal) derslerini ve bunların yanı sıra, Bölüme özel dersleri de almaktadırlar. Bölüm dersleri  çerçevesinde; günümüzün yeni iletişim teknolojilerinin imkanlarını yaratıcı/sanatsal süreçlere dönüştürebilen,  TV, video, sinema, animasyon gibi uzmanlık alanlarında sayısal ortamları kullanabilen, özgün ve nitelikli yapıtlar/projeler üretebilen, etik olarak sorumluluk sahibi olan ve söz konusu üretimler üzerine çözümlemeler yapabilen bir öğrenci profili hedeflenmektedir. Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün farkı, özetle, çok boyutlu ve birbirini tamamlayan becerilere sahip, alanın disiplinler-arası niteliğinin zenginliğini taşıyan mezunlar vermektir.

Bölümü Bitiren Öğrencilerimizin Değeri Ne Olacaktır
Öğrenciler, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde, günümüzün yeni iletişim teknolojilerinin imkanlarını yaratıcı/sanatsal süreçlere dönüştürerek  TV, video, sinema, animasyon gibi uzmanlık alanlarında sayısal ortamları kullanarak eğitim alacaklardır.Bu eğitim sonucunda öğrenciler; özgün ve nitelikli yapıtlar/projeler üretebilen, etik olarak sorumlu, söz konusu üretimler üzerine çözümlemeler yapabilen, uygulama ve kuram konusunda bilgili, yaratıcı, uzman kullanıcı, yeni iletişim teknolojilerine hakim, iletişim alanındaki her türlü çalışma koşuluna uyum sağlayabilecek yapıda bireyler olarak mezun olacaklardır. Edindikleri sanatsal bakış açısıyla yaratıcı alanlarda kolayca kendilerini gösterebilecek, ürettikleri işlerle kolayca farklılık sağlayabilecek yapıda olacaklardır.


İş Olanakları:
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, kazandıkları disiplinler-arası düşünsel ve yaratıcı beceriler ve yeni iletişim teknolojilerine hakim nitelikleriyle iletişim sektörünün pek çok alanında çalışma olanağı kazanabilirler. Film ve video yapım şirketlerinde kamera ya da kurgu gibi alanlarla ilgili çeşitli görevler alabilirler, çoklu ortam, animasyon ve grafik tasarım şirketlerinde tasarımcı olarak çalışabilirler, ses tasarım şirketlerinde ses tasarımı yapabilirler, web siteleri geliştirebilirler, etkileşimli CD ve DVD tasarlayabilirler, profesyonel fotoğrafçılık yapabilirler, reklam şirketlerinde yaratıcı yönetmenlik ya da sanat yönetmenliği yapabilirler. Ayrıca öğrenciler, diledikleri takdirde kendilerini akademik alana da yöneltebilirler.

Bölüm Kimliği:

Fakülte İletişim Fakültesi
Bölüm Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı
Ünvan Bachelor of Arts – BA
Öğrenim Süresi 4 yıl
Öğretim Dili İngilizce
Lisans Üstü Eğitim Olanakları Yüksek Lisans ve Doktora
Tel + 90 392 630 2006
Fax + 90 392 365 0743
E – mail vacd@emu.edu.tr Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
vacdinfo@emu.edu.tr Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Web http://fcms.emu.edu/vacd
Kabul Koşulları Görsel Yetenek Sınavı ve Dosya değerlendirmesi +Mülakat
Öğretim elemanları:
Yrd.Doç.Dr. Senih Çavuşoğlu (Bölüm Başkanı)
Yrd.Doç.Dr. Ümit İnatçı
Dr. Fırat Tüzünkan (Bölüm Başkan Yardımcısı) 
http://fcms.emu.edu.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=58%3Avisual-arts-a-visual-comm-design-ba-a-ma&catid=42%3Avisual-arts-a-visual-communication-design&Itemid=57&lang=tr