Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
Bölümün Amacıİletişim teknolojilerinin gelişmesi ve bilgisayar bilimleri ile iletişim alanının kesişmesi, çoklu ortamların gelişmesini hızlandırmış, sonucunda çoklu ortamlar iletişim disiplini içinde, farklı bir alan olarak ortaya çıkmışlardır. Birçok iletişim biçiminin bir araya getirildiği bu alanın ürünleri; web sayfaları, etkileşimli CD ve DVD’ler, üç boyutlu sanal dünyalar başta olmak üzere pek çok şekilde günlük yaşamın içine girmiş durumdadır. Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü bu kapsamda, iletişimin yanı sıra sanat disiplinine de hakim, bilgisayar temelli iletişim teknolojilerini en iyi biçimde kullanan, ses ve görüntü çerçevesinde video, fotoğraf, ses, yazı, grafik, 2 ve 3 boyutlu tasarım ve animasyon ile etkileşim tasarımına hakim ve bunları bir potada eriterek ileti tasarlamaya çalışan öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bölüm, sanat disiplininden destek alan uygulamaya yönelik çalışmalarla öğrenciyi tasarım ve üretim yönünden geliştirmeyi amaçlarken bir yandan da öğrencinin iletiye, araçlara ve ortama daha eleştirel bir gözle bakabilmesi için ortam ve ürününün sanatsal, kültürel ve toplumsal çevre içindeki konumunu da irdelemesini sağlamaya çalışmaktadır.
Bölüm Olanakları:
Bölüm, temel tasarım eğitimi için tasarlanmış atölyeleri ve çoklu ortam ve grafik tasarımı için yapılandırılmış bilgisayar laboratuvarları başta olmak üzere, animasyon/video tasarımı laboratuvarları ve profesyonel fotoğraf stüdyoları ile donatılmıştır. Bu imkanları ile Fakültenin diğer bölümlerine bu alanda destek vermekte ve Fakülte bünyesindeki televizyon stüdyoları, ses stüdyoları ve video olanaklarını da kullanabilmektedir. Ayrıca Bölüm, bir yandan web, çoklu ortam, grafik, ses, animasyon, iki ve üç boyutlu tasarım, etkileşim tasarımı, fotoğraf, film ve video için gerekli altyapıyı oluştururken, diğer yandan da Fakülte bünyesinde gerçekleştirilen radyo, televizyon, film, reklamcılık, halkla ilişkiler ve gazetecilik uygulamaları için gerekli etkileşimi sağlayarak, öğrencileri iletişimin disiplinler-arası yapısıyla tanıştırmayı amaçlamaktadır.
Eğitimde Farklılık
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Bölümü; adına uygun olarak, sanatsal ve teknik eğitim/yaratım kaygılarını,iletişim alanının disiplinler-arası olma niteliğinin sağladığı avantajla bir araya getirmek iddiasını taşımaktadır. Öğrenciler, Fakülte bünyesinde yer alan diğer programların temel (kuramsal) derslerini ve bunların yanı sıra, Bölüme özel dersleri de almaktadırlar. Bölüm dersleri çerçevesinde; günümüzün yeni iletişim teknolojilerinin imkanlarını yaratıcı/sanatsal süreçlere dönüştürebilen, TV, video, sinema, animasyon gibi uzmanlık alanlarında sayısal ortamları kullanabilen, özgün ve nitelikli yapıtlar/projeler üretebilen, etik olarak sorumluluk sahibi olan ve söz konusu üretimler üzerine çözümlemeler yapabilen bir öğrenci profili hedeflenmektedir. Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün farkı, özetle, çok boyutlu ve birbirini tamamlayan becerilere sahip, alanın disiplinler-arası niteliğinin zenginliğini taşıyan mezunlar vermektir.
Bölümü Bitiren Öğrencilerimizin Değeri Ne Olacaktır
Öğrenciler, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde, günümüzün yeni iletişim teknolojilerinin imkanlarını yaratıcı/sanatsal süreçlere dönüştürerek TV, video, sinema, animasyon gibi uzmanlık alanlarında sayısal ortamları kullanarak eğitim alacaklardır.Bu eğitim sonucunda öğrenciler; özgün ve nitelikli yapıtlar/projeler üretebilen, etik olarak sorumlu, söz konusu üretimler üzerine çözümlemeler yapabilen, uygulama ve kuram konusunda bilgili, yaratıcı, uzman kullanıcı, yeni iletişim teknolojilerine hakim, iletişim alanındaki her türlü çalışma koşuluna uyum sağlayabilecek yapıda bireyler olarak mezun olacaklardır. Edindikleri sanatsal bakış açısıyla yaratıcı alanlarda kolayca kendilerini gösterebilecek, ürettikleri işlerle kolayca farklılık sağlayabilecek yapıda olacaklardır.
İş Olanakları:
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, kazandıkları disiplinler-arası düşünsel ve yaratıcı beceriler ve yeni iletişim teknolojilerine hakim nitelikleriyle iletişim sektörünün pek çok alanında çalışma olanağı kazanabilirler. Film ve video yapım şirketlerinde kamera ya da kurgu gibi alanlarla ilgili çeşitli görevler alabilirler, çoklu ortam, animasyon ve grafik tasarım şirketlerinde tasarımcı olarak çalışabilirler, ses tasarım şirketlerinde ses tasarımı yapabilirler, web siteleri geliştirebilirler, etkileşimli CD ve DVD tasarlayabilirler, profesyonel fotoğrafçılık yapabilirler, reklam şirketlerinde yaratıcı yönetmenlik ya da sanat yönetmenliği yapabilirler. Ayrıca öğrenciler, diledikleri takdirde kendilerini akademik alana da yöneltebilirler.
Bölüm Kimliği:
Fakülte | İletişim Fakültesi |
Bölüm | Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı |
Ünvan | Bachelor of Arts – BA |
Öğrenim Süresi | 4 yıl |
Öğretim Dili | İngilizce |
Lisans Üstü Eğitim Olanakları | Yüksek Lisans ve Doktora |
Tel | + 90 392 630 2006 |
Fax | + 90 392 365 0743 |
E – mail | vacd@emu.edu.tr vacdinfo@emu.edu.tr |
Web | http://fcms.emu.edu/vacd |
Kabul Koşulları | Görsel Yetenek Sınavı ve Dosya değerlendirmesi +Mülakat |
Yrd.Doç.Dr. Senih Çavuşoğlu (Bölüm Başkanı)
Yrd.Doç.Dr. Ümit İnatçı
Dr. Fırat Tüzünkan (Bölüm Başkan Yardımcısı)
http://fcms.emu.edu.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=58%3Avisual-arts-a-visual-comm-design-ba-a-ma&catid=42%3Avisual-arts-a-visual-communication-design&Itemid=57&lang=tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder